Opvoedspreekuur

fam

Als ouder heeft u vast wel eens vragen over de opvoeding van uw kind. Dan is het goed om te weten dat u hiermee altijd terecht kunt bij het opvoedspreekuur.
U kunt gemakkelijk zelf een afspraak maken via www.opvoedspreekuur.nl

Maakt u in de Beemster een afspraak voor het opvoedspreekuur, dan maakt u een afspraak met onze pedagogisch adviseur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Beemster.

U kunt bij haar terecht met alle vragen die u heeft over opvoeden zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe zorg ik dat mijn kind luistert?
  • Mijn kind is bang voor... Wat kan ik doen?
  • Ik ga scheiden, hoe vertel ik dit aan mijn kind?
  • Mijn kind wordt gepest, wat kan ik doen?
  • Hoe kan ik mijn kind leren om door te slapen?
  • Mijn puber is dwars en zoekt voortdurend ruzie, hoe pak ik dit aan?

Tijdens de opvoedspreekuren wordt gewerkt volgens de Triple-P-methode voor positief opvoeden van het Nederlands Jeugdinstituut.

Meestal zijn een paar gesprekken genoeg om een antwoord te vinden op de vragen en problemen. Elk gesprek duurt maximaal 45 minuten. Na het eerste gesprek kan zo nodig een vervolgafspraak worden gemaakt. Van de gesprekken die tijdens het opvoedspreekuur worden gevoerd wordt geen dossier bijgehouden.

Tijdens het opvoedspreekuur gaat u met de pedagogisch adviseur in gesprek over opvoeden. Het is hierbij wenselijk dat uw kind(eren) niet bij het gesprek aanwezig zijn tenzij u hierover afspraken heeft gemaakt met de pedagogisch adviseur.

Aan een afspraak bij het opvoedspreekuur zijn geen kosten verbonden.

Telefonisch een afspraak maken is ook mogelijk via 0299 -748004. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is elke werkdag van 08.30 – 16.30 uur telefonisch bereikbaar.

Het Opvoedspreekuur vindt plaats op de 1e en 3e woensdagochtend van de maand in het CJG in Middenbeemster. Via de website www.opvoedspreekuur.nl kunt u zien, wanneer er op andere locaties een opvoedspreekuur is. U kunt hiervoor ook een afspraak maken, wanneer dag en tijd beter uitkomt.